Tom Dumoulin maakt een grote kans om de Ronde van Spanje te winnen. Met nog twee etappes te gaan draagt de renner van Giant-Alpecin de rode leiderstrui. Hoe zien de resterende ritten eruit?

De spanning wordt de komende dagen tot maximale hoogte opgevoerd, aangezien Fabio Aru slechts op zes seconden van Dumoulin volgt.

Nummer drie Joaquim Rodriguez, die op 1.24 minuut staat, heeft de strijd ook nog niet opgegeven.

De resterende twee ritten:

Zaterdag: etappe 20, San Lorenzo de El Escorial-Cercedilla (175 kilometer)
Vier beklimmingen van de eerste categorie maken dit een etappe die lastig te controleren valt. Een meevaller voor Dumoulin is dat de aankomst niet bergop ligt. De top van de laatste col situeert zich op zo'n tien kilometer van de meet. Wie na de etappe in de rode leiderstrui staat, wordt zondag zeer waarschijnlijk gehuldigd als eindwinnaar.

Zondag: etappe 21, Alcala de Henares-Madrid (93 kilometer)
Met een biljartvlakke etappe valt het doek over de Vuelta. Het is nagenoeg onmogelijk om hier nog tijd te pakken, of het moet zijn tijdens een tussensprint, waar bonificatieseconden worden verdeeld. De rit wordt 's avonds verreden, met een verwachte aankomsttijd van 20.30 uur.

Top 5 klassement:
1. Tom Dumoulin
2. Fabio Aru +0.06
3. Joaquim Rodriguez +1.24
4. Rafal Majka +2.31
5. Nairo Quintana +3.02

Bonificatieseconden
Chris Froome verloor in 2011 de Vuelta omdat hij minder bonificatieseconden bij elkaar sprokkelde dan Juan José Cobo. Dat kan Dumoulin of Aru deze editie ook overkomen. Aan de finish liggen steeds respectievelijk 10, 6 en 4 seconden klaar voor de top drie. Elke etappe kent één tussensprint waarin telkens 3, 2 en 1 seconde te verdienen zijn.

Wat als Dumoulin en Aru gelijk eindigen?
Dan wordt gekeken naar de honderdsten van seconden in de tijdrit. De organisatie heeft hierover nog geen mededelingen gedaan, maar dit lijkt in het voordeel van Dumoulin te spreken met zijn tijd van 46.01,2 tegenover de 47.53,3 van Aru.