Hoewel zijn kopman Rafal Majka woensdag veel tijd verloor in de individuele tijdrit hoopt ploegleider Tristan Hoffman van Tinkoff-Saxo nog altijd op een podiumplaats voor de Pool in de Vuelta.

"We hebben vertrouwen in Rafal en in de rest van het team. Movistar, Astana en Katoesja zullen de druk gaan opvoeren en wij zullen hetzelfde proberen te doen. Dan zullen we zien wie er bovenuit steekt", kondigt Hoffman aan op de website van Tinkoff-Saxo.

Met nog vier etappes voor de boeg bezet Majka de vierde plaats in het algemeen klassement, op 2.22 minuten van rodetruidrager Tom Dumoulin. De Pool moet ruim een minuut goedmaken op nummer drie Joaquim Rodriguez.

"Wij zetten liever alles op alles voor het podium dan dat we het veilig spelen en vierde worden", aldus Hoffman.

"Het maakt niet veel uit of je vierde of zevende wordt. We willen zondagavond in Madrid staan in de wetenschap dat we er alles aan hebben gedaan om Rafal aan een podiumplaats te helpen."

Vermoeid

Zelf had Majka er al rekening mee gehouden dat Dumoulin hem zou passeren in het klassement. "Hij is een echte specialist en mijn voorsprong was niet heel groot."

"Voor een renner met mijn kwaliteiten is het niet eenvoudig om het in een tijdrit op te nemen tegen Dumoulin, zeker op de vlakkere gedeeltes. Ik voelde me niet heel comfortabel, ik was vermoeid."