Tom Dumoulin denkt dat hij na zijn tijdritzege en het heroveren van de leiding in de Ronde van Spanje nog een paar zware dagen tegemoet gaat. 

"De Vuelta is zeker nog niet over", aldus de Nederlander woensdag na de finish in Burgos. "Het gaat nu echt serieus worden. Ik ben een goede kanshebber voor de eindzege."

De 24-jarige Dumoulin heeft in het algemeen klassement een voorsprong van drie seconden op de Italiaan Fabio Aru van Astana. Op papier lijkt vooral de bergetappe van zaterdag zwaar te gaan worden.

"De etappe van zaterdag is zeker de moeilijkste die we nog krijgen. Astana zal er alles aan doen om mij uit de leiderstrui te krijgen."

Droom

In de tijdrit van woensdag was Dumoulin nog veel sterker dan Aru. De renner van Giant-Alpecin stond voor de start nog vierde, maar schoof door zijn tweede ritzege van deze Vuelta in een keer op naar de koppositie.

"Met mijn optreden van vandaag ben ik uiteraard heel blij. Dit is een droom die uitkomt. Ik ga eerst deze zege vieren en dan zien we wel wat er de komende dagen gebeurt."

De Vuelta duurt nog tot en met zondag en eindigt met een rit over 99 kilometer naar Madrid.