Rafal Majka ziet Tom Dumoulin als favoriet voor de eindzege in de Ronde van Spanje. De Poolse nummer drie van het algemeen klassement denkt dat de Nederlander woensdag kan gaan toeslaan in de tijdrit.

"Dumoulin is in mijn ogen favoriet om de Vuelta te winnen", zegt de 24-jarige Majka woensdag op de website van zijn ploeg Tinkoff Saxo.

"Hij is een specialist in tijdrijden", vervolgt Majka. "Ik ben een klimmer en geen tijdritspecialist, maar ik heb recent wel een paar goede tijdritten gereden. De afgelopen jaren ben ik beter geworden."

Volgens Majka spreekt het 38,7 kilometer lange parcours van de Vuelta-tijdrit ook nog in het voordeel van de 24-jarige Dumoulin.

"Het is vlak en dat ligt hem wel. Ik zal ervoor moeten zorgen dat het tijdverlies op Dumoulin beperkt blijft en juist tijd moeten pakken op de nummers één en twee Joaquim Rodriguez en Fabio Aru."

Podium

Majka heeft in het algemeen klassement een achterstand van 1.35 op rodetruidrager Rodriguez. De Italiaan Aru staat één seconde achter de Spanjaard. Nummer vier Dumoulin, die rijdt voor Giant-Alpecin, moet 1.51 goedmaken op Rodriguez.

Hoewel zijn achterstand kleiner is dan die van Dumoulin wil Majka zelf niet aan de eindzege denken. "Het podium in Madrid is haalbaar voor mij, verder kijk ik niet. Maar ik ga er alles aan doen en mijn vorm groeit met de dag." 

"Daarbij is de Vuelta na deze tijdrit nog niet afgelopen. Er komen nog een paar zware etappes.''