Giuseppe Martinelli is onder de indruk van de prestaties van Tom Dumoulin in de Vuelta a España. Volgens de Italiaanse teambaas van Astana gloort een grote toekomst voor de Limburger.

"Hij heeft me enorm verrast en ik denk dat het een kampioen voor de toekomst is", vertelt Martinelli aan VeloNews.

De 24-jarige Dumoulin won een bergetappe in de Vuelta, droeg een paar dagen de leiderstrui en staat aan het begin van de derde week vierde in het klassement.

"Als ik terugdenk aan de Tourzeges van Wiggins en Froome, kan Dumoulin de Ronde van Frankrijk ooit winnen als hij zich goed voorbereidt."

Rivaal

Martinelli vindt dat Dumoulin, die uitkomt voor Giant-Alpecin, veel progressie heeft gemaakt de laatste jaren. "Hij is, net als Wiggins en Froome toen, veel beter geworden en nog steeds jong."

"Hij heeft er de kwaliteiten voor om in de toekomst een gevaarlijke rivaal te worden. Hij is voorbestemd om goed te presteren in grote rondes, met name in de Tour."

Dumoulin heeft in de Vuelta een achterstand van een minuut en 25 seconden op leider Fabio Aru. De Italiaan vreest echter dat de Nederlander hem kan inhalen bij de tijdrit van woensdag.