Tom Dumoulin verloor zaterdag in de veertiende rit van de Ronde van Spanje wat tijd op klassementsleider Fabio Aru en nummer twee Joaquim Rodriguez, maar de Nederlander was vooral tevreden dat zijn verlies beperkt bleef.

"Het ging oké vandaag", reageerde Dumoulin na de bergrit met finish op de Alto Campoo, een col van buitencategorie, op de site van zijn ploeg Giant Alpecin.

"Ik had geen superdag, maar het is me gelukt om mijn tijdverlies binnen de perken te houden."

De 24-jarige Limburger behield de derde plaats in het algemeen klassement door vijftiende te worden in de rituitslag. Hij verloor negentien seconden op Aru en twintig op Rodriguez. De Italiaan en de Spanjaard hebben daardoor nu respectievelijk 49 en 23 tellen voorsprong op Dumoulin in de algemene rangschikking.

Giant-Alpecin-ploegleider Christian Guiberteau vond dat de ploeg goed werk had gedaan in de lastige etappe. "Tom en Lawson Craddock zaten de hele rit van voren. Lawson kon op de slotklim lang aanhaken, wat erg goed was."

Tijdrit

Ook de vijftiende etappe van zondag is er voor Dumoulin één om vooral de schade te beperken, omdat de finish opnieuw bergop ligt. Dat geldt ook voor maandag.

Woensdag is dan weer de dag dat de Nederlander minuten hoopt goed te maken op de concurrentie, als een dag na de rustdag de individuele tijdrit op het programma staat.

Klassementsleider Aru weet niet hoeveel voorsprong hij op Dumoulin moet pakken om die dag zijn trui te kunnen behouden.

"Hij is natuurlijk een hele sterk tijdrijder, maar die tijdrit is natuurlijk wel in de derde week. In de rit van zondag kan ik opnieuw aanvallen. Deze Vuelta is zeker nog niet over.''