Dylan Groenewegen heeft zaterdag de Brussels Cycling Classic op zijn naam geschreven. De Nederlander werd na het bekijken van de fotofinish tot winnaar uitgeroepen.

Groenewegen kwam vrijwel tegelijk met Roy Jans over de streep. De renner van Roompot claimde de overwinning, maar de organisatie riep even later Jans uit tot winnaar.

Nadat de fotofinish opnieuw werd bekeken, bleek Groenewegen toch als eerste de streep te hebben gepasseerd. Tom Boonen eindigde als derde.

Voor Groenewegen is het zijn tweede zege van het seizoen. De neoprof won vorige maand de Arnhem-Veenendaal Classic. Hoewel de marge met Jans miniem was, voelde Groenewegen direct dat hij had gewonnen. ''Jans klopte op zijn stuur, dus toen wist ik het wel. De sprint verliep heel hectisch en ik moest zelf een paar keer fiks in de remmen. Uiteindelijk kwam ik los en klopte ik de rest. Ik zal me deze overwinning nog lang herinneren.''

Groenewegen boekte in Brussel de grootste overwinning uit zijn loopbaan tot nu toe. De Amsterdammer is de opvolger van Max van Heeswijk, in 2000 de laatste Nederlandse winnaar. 

De eerste editie van de Brussel Cycling Classic, voorheen Parijs-Brussel, werd al in 1893 verreden.