Danny van Poppel kon zijn geluk niet op nadat hij donderdag aan het langste eind trok in de twaalfde etappe van de Ronde van Spanje 

''In deze Vuelta zijn niet zo veel kansen voor sprinters. Dus als je de kans krijgt, moet je die pakken'', zei de 22-jarige renner van Trek, die de sterkste was in de eindsprint.

Op iets meer dan 10 kilometer voor de finish kampte Van Poppel nog met een lekke band, maar ondanks dat technische probleempje keerde de Nederlander weer snel terug in het peloton.

"Mijn band liep langzaam leeg, we hebben snel gewisseld. Ik kon goed terugkomen dankzij mijn teamgenoten, die geweldig werk leverden." Het peloton wist op het allerlaatste moment de vijf vluchters in te rekenen, waarna Van Poppel naar de zege kon sprinten.

Van Poppel boekte de derde Nederlandse zege in deze editie van de Ronde van Spanje. Eerder wonnen Bert-Jan Lindeman en Tom Dumoulin een etappe. 

Zwaar

Van Poppel bleek goed hersteld van de loodzware koninginnenrit een dag eerder door Andorra, met onderweg zes zware beklimmingen. Die etappe voelde hij echter nog wel in zijn benen. ''Ik reed de Tour de France toen ik negentien jaar was, daarin heb ik echt geleden. Maar die etappe van woensdag kwam in de buurt."

Kopman Frank Schleck noemde het succes van Van Poppel ''pretty cool''. Volgens de Luxemburger was de lekke band in mentaal opzicht juist een voordeeltje voor de jonge renner.

''Daardoor viel de druk weg bij Danny en was hij misschien wel sterker op het einde. Iedereen van de ploeg wachtte achterin het peloton op hem toen hij lek was gereden. Hij moest lijden om terug te komen, maar kon het werk wel afmaken. Dat is heel mooi voor iedereen. We gaan aan de cava vanavond."