Tinkoff-Saxo heeft besloten om donderdag gewoon van start te gaan in de twaalfde etappe van de Vuelta a España.

De Russische equipe dreigde de Ronde van Spanje te verlaten nadat woensdag met Sergio Paulinho al een tweede renner van de ploeg uitviel na een aanrijding met een motor.

Eerder overkwam dit Peter Sagan in de etappe van zaterdag. De Slowaak ging een dag later niet van start.

Oleg Tinkov, de uitgesproken eigenaar van Tinkoff-Saxo, uitte woensdag via Twitter zijn frustratie over de gebeurtenissen.

"Boycott La Vuelta", luidde een van zijn tweets. "Ze betalen ons geen geld om mee te doen. In plaats daarvan verwonden ze onze renners."

Later kondigde Tinkov aan dat hij het besluit over een boycot wilde laten aan het management. "We zullen zien of zij de ballen daarvoor hebben."

Kopman Rafal Majka van Tinkoff-Saxo staat vierde in het algemeen klassement van de Vuelta.

Maatregelen

Tinkoff-Saxo nam het besluit om te starten na overleg met de Vuelta-directeur, UCI-commissarissen en vertegenwoordigers van de Spaanse televisie.

De Vuelta-leiding heeft toegezegd per direct een aantal maatregelen te nemen die de veiligheid moeten vergroten.

Zo zullen alle personen die een gemotoriseerd voertuig besturen en in de koers actief zijn in kaart worden gebracht. Er wordt onder meer gekeken naar hun ervaring en rijbewijs.

Verder wordt de minimale afstand tussen coureur en voertuig verdubbeld tot tien meter én zal de koersleiding er geregeld via radiocommunicatie op wijzen dat motoren geen enkel risico mogen nemen voor foto's of video's van renners.

Na de rit van donderdag zal er een nieuwe vergadering plaatsvinden tussen Tinkoff-Saxo en de andere partijen. In dat onderhoud zal er worden gesproken over maatregelen voor de langere termijn.

"Hopelijk is de zaak dan gesloten", meldt Tinkoff-Saxo in de verklaring.