Fabio Aru weigert zichzelf na zijn sterke optreden in de koninginnenrit uit te roepen tot de absolute favoriet voor de eindzege in de Ronde van Spanje.

"De Vuelta is zeker niet voorbij. Er zijn nog heel veel goede renners die een kleine achterstand hebben", vertelt de 25-jarige Italiaan van Astana aan Biciciclismo.

Aru nam in de door Mikel Landa gewonnen bergrit de leiderstrui over Tom Dumoulin. De Nederlander zakte naar de derde plaats, op dertig seconden van de nieuwe leider.

"Ik had dit niet verwacht", aldus Aru, die aan de voet van de laatste col besloot te demarreren. "Iedereen was naar elkaar aan het kijken. Ik besloot er gewoon vol voor te gaan, al was dit de zwaarste etappe die ik ooit heb gereden in een grote ronde."

Aru eindigde in de Ronde van Italië al als tweede. "Na de Giro ben ik me meteen gaan richten op de Vuelta. Ik heb veel werk verzet om hier in topvorm te zijn."

De Italiaan vond het geen probleem dat Landa besloot in de aanval te gaan in plaats van bij ploeggenoot Aru te blijven.

"Dit was vanmorgen allemaal al besproken. Ik vond het heel dapper van Landa. We hebben laten zien over een sterke ploeg te beschikken, ondanks het wegvallen van Vincenzo Nibali en Paolo Tiralongo."