Sergio Paulinho heeft woensdag als tweede renner van Tinkoff-Saxo de Ronde van Spanje moeten verlaten na een aanrijding door een motor.

Dat meldt Tinkoff-Saxo op Twitter.

De 35-jarige Portugees liep in de elfde etappe, waarin Tom Dumoulin zijn rode trui kwijtraakte, door toedoen van de motor van de televisie flinke verwondingen op. Er zijn zeventien hechtingen gezet om de wonden te dichten.

Tinkoff-Saxo had zich eerder op woensdag juist beklaagd nadat Peter Sagan zaterdag in de achtste rit al was uitgevallen na een aanrijding door een motor.

De Russische formatie van eigenaar Oleg Tinkov vroeg in een open brief aan de organisatie van de Vuelta en de internationale wielrenunie UCI om compensatie voor de Slowaakse renner, publieke excuses en maatregelen.

Boycot

Tinkov meldde kort de aanrijding van Paulinho dat hij er zelfs aan denkt zijn ploeg terug te trekken uit koers. "Ik overweeg mijn renners uit de Vuelta te halen. Boycot de ASO. Ze betalen ons geen geld voor de race en verwonden zelfs onze renners", aldus Tinkov op Twitter.

Sagan en Paulinho zijn niet de eerste renners die dit seizoen werden aangereden tijdens een wedstrijd. Het overkwam Jesse Sergent van Trek tijdens de Ronde van Vlaanderen, Jakob Fuglsang van Astana bij de Tour de France en BMC-renner Greg Van Avermaet in de Clasica San Sebastian.