Movistar-renners Nairo Quintana en Alejandro Valverde vrezen dat hun deelname aan de Tour de France de nodige tol gaat eisen in de komende bergritten van de Vuelta a España.

"De Tour heeft het beste uit ons geperst, dus deze loodzware etappes komen niet op een prettig moment", aldus Quintana, die zesde staat in het klassement, op de rustdag van dinsdag.

De Colombiaan doelt met name op de etappe van woensdag, die met vier beklimmingen van de eerste categorie en eentje van de buitencategorie wordt gezien als de koninginnenrit van deze Vuelta.

"We beginnen vermoeid te raken na een lang seizoen, maar dat geldt voor iedereen. Hopelijk kunnen we de goede benen vinden. Ik blijf ervoor strijden, al valt mijn eerste dubbel Tour-Vuelta me zwaar."

Dumoulin

Quintana hoopt samen met de nummer zeven Valverde de leidende positie van Tom Dumoulin aan te vallen, maar de Spanjaard ondervindt nog hinder van een zware val op de wegen van zijn geboorteland.

"Ik heb me weleens beter gevoeld, het doet echt pijn als ik mijn hand optil tot boven mijn schouders. De lange reis richting de rustdag is ook niet goed voor het lichaam, maar we moeten niet naar excuses zoeken. We gaan ervoor."

Quintana ziet Dumoulin met de tijdrit van de derde week in het verschiet als serieuze concurrent. "Hij heeft iedereen verrast met zijn niveau, maar misschien is Fabio Aru wel de belangrijkste rivaal."