Tom Dumoulin verwacht dat hij het woensdag in de elfde Vuelta-etappe erg zwaar gaat krijgen. De Limburger van Giant-Alpecin verdedigt in de koninginnenrit zijn leiderstrui.

"Het wordt heel zwaar. Ik zal zeker proberen de leiding te behouden in het algemeen klassement. Ik ga gewoon vol in de pedalen naar de top. We zien wel", liet Dumoulin na de tiende rit weten.

De renner van Giant-Alpecin eindigde in het peloton en behield eenvoudig zijn rode trui. Daardoor zal hij als leider beginnen aan de op papier zwaarste etappe van deze Vuelta. De rit kent vier beklimmingen van de eerste categorie en finisht bergop.

"Het kon wel eens een van de zwaarste etappes zijn die ik ooit zal rijden. Er kan van alles gebeuren. Het is afwachten hoe dat gaat. Het wordt ook belangrijk hoe iedereen met de temperatuurwisseling omgaat. Het verschil tussen 35 graden en 10 à 15 graden is immens. Daar gaat iedereen problemen mee krijgen.''

Nadenken

Dumoulin ziet zichzelf nog steeds niet als potentiële eindwinnaar. ''Maar ik zal wel proberen mijn positie in het klassement te verdedigen. Aan de andere kant dacht ik zondag ook niet dat ik kon winnen. Misschien moet ik stoppen met nadenken en er gewoon voor gaan."

Het peloton heeft dinsdag een rustdag. Dumoulin heeft in het klassement een voorsprong van 57 seconden op Joaquim Rodriguez en 59 tellen op Esteban Chaves.