Peter Sagan is zaterdag in de slotfase van de achtste etappe in de Vuelta ten val gekomen door toedoen van een motor. De Slowaak botste met het voertuig van de organisatie en reageerde vol ongeloof.

De renner van Tinkoff-Saxo kwam op acht kilometer van de streep in aanraking met een motor, die het peloton wilde inhalen. Sagan zag daardoor zijn kansen op de ritzege in rook opgaan.

De winnaar van de derde etappe in de Vuelta was woest na zijn val. Hij sloeg hard op een auto en trapte zijn fiets weg. Bovendien schold hij enkele mensen van de organisatie de huid vol. 

Sagan kwam uiteindelijk vijf minuten na ritwinnaar Jasper Stuyvens over de streep.

Bekijk de video van een woedende Sagan:

Tinkoff-Saxo liet in een reactie weten dat het overweegt om juridische stappen te ondernemen tegen de persoon die Sagan aanreed. "Tinkoff-Saxo vindt zulke ongelukken veroorzaakt door een menselijke fout, of er nou rijders van Tinkoff-Saxo bij betrokken zijn of niet, onacceptabel in de top van het wielrennen", is te lezen in een verklaring.

Eerder dit jaar werd Greg van Avermaet al aangereden door een motor in de Clásica San Sebastian toen hij in leidende positie reed.