Vincenzo Nibali is geschrokken van de kritiek die hij heeft gekregen na zijn uitsluiting in de Ronde van Spanje. De Italiaan vindt dat hij onrechtvaardig is behandeld.

"Ik werd de laatste dagen als een monster behandeld en dat ben ik niet. Het leek wel alsof ik iemand vermoord had, maar dat is natuurlijk niet zo. Ik heb een fout gemaakt en dat is het", zegt Nibali in La Gazzetta dello Sport.

De Tourwinnaar van 2014 werd zondag gediskwalificeerd omdat hij in de tweede etappe van de Vuelta aan de ploegleiderswagen was gaan hangen. Hij bood daarvoor zijn excuses aan, maar stelde tevens dat wat er met hem gebeurde in elke koers gebeurt. Die opmerking kwam hem op veel kritiek te staan.

"Sommige mensen houden niet van Astana. Dat is wel duidelijk", stelt Nibali. "Ik weet zeker dat de beslissing om me te diskwalificeren niet alleen door de wedstrijdjury is genomen. Ik kan het mis hebben, maar de UCI heeft hier ook een rol in gespeeld."

Nibali hoopt dat hij zondag alweer kan koersen. De Italiaan wil dan meedoen aan de GP Ouest France-Plouay. "Maar dan heb ik wel toestemming nodig van de Vuelta-organisatie en de UCI. Ik wil deze bladzijde omslaan en weer doorgaan."

Bekijk hoe Nibali aan de ploegleiderswagen hangt: