Ploegleider Merijn Zeeman van Lotto-Jumbo is van mening dat Maarten Tjallingii in de derde etappe van de Ronde van Spanje het goede voorbeeld heeft gegeven aan veel van zijn jonge ploegmaats.

De 37-jarige Tjallingii zat maandag in de rit van Mijas naar Malaga lang mee in een ontsnapping, maar werd uiteindelijk ingerekend door het peloton.

Volgens Zeeman was de strijdlustige houding van Tjallingii de instelling die Lotto-Jumbo nodig heeft in de komende etappes. De ploeg is zonder klassementsrenner naar Spanje afgereisd.

"Maarten heeft er alles aan gedaan en geknokt voor de bergtrui", was de ploegleider lovend over de Nederlandse routinier. Tjallingii moest de bergtrui echter aan medevluchter Omar Fraile laten.

Zeeman baalde ervan dat Lotto-Jumbo zich in de slotfase niet kon mengen in de massasprint, maar denkt dat de Nederlandse formatie in de komende ritten nog wel mee gaat doen.

"In de laatste kilometer raakte Tom Van Asbroeck het wiel van Mike Teunissen en Dennis van Winden kwijt. Dat willen we beter doen. Ik heb vertrouwen dat het ons gaat lukken."

Tjallingii

Ondanks zijn sterke optreden sprak Tjallingii maandag van een zware dag. "Mijn doel was de bergtrui, maar ik had al snel een beetje spijt dat ik in de kopgroep zat. Ik reed eerst met een mooi gezelschap voorop, maar later sloten er nog een paar goede klimmers aan."

"Ik heb er maar het beste van gemaakt. Op de klim van de eerste categorie probeerde ik de groep te verrassen met een alles-of-niets-poging. Op 200 meter van de top ging ik aan, maar ik viel helemaal stil."

De etappe werd uiteindelijk gewonnen door Peter Sagan, die in de sprint Nacer Bouhanni (tweede) en John Degenkolb (derde) aftroefde.