De broers Boy en Danny van Poppel staan zaterdag namens Trek aan de start van de Ronde van Spanje. De zoons van oud-topsprinter Jean-Paul van Poppel behoren tot de negenkoppige selectie die de Amerikaanse formatie maandagavond presenteerde.

Opvallende naam in de ploeg is Fabian Cancellara, de Zwitser die in de Vuelta zijn rentree maakt na zijn zware valpartij in de Tour de France. Cancellara reed in het geel toen hij tijdens de derde etappe hard onderuit ging en daarbij de dwarsuitsteeksels van twee rugwervels brak.

De Luxemburger Frank Schleck geldt in de Vuelta als de kopman van Trek. "Hij is fris en onze leider voor de Vuelta'', zei ploegleider Luca Guercilena. "Met Frank gaan we voor een goed klassement. Daarnaast willen we met minimaal één ritzege naar huis komen.''

De 22-jarige Danny van Poppel moet samen met de Belg Jasper Stuyven meedoen in de massasprints. Hij werd vorige week in de Eneco Tour een keer tweede. Zijn vijf jaar oudere broer Boy fungeert als een van de knechten bij Trek.

Zubeldia

De rest van de ploeg bestaat uit de Spanjaarden Haimar Zubeldia en Markel Irizar, Riccardo Zoidl uit Oostenrijk en de Oekraïense veteraan Yaroslav Popovitsj.

"We staan met een sterke en uitgebalanceerde ploeg aan de start van de derde grote ronde van dit jaar'', aldus Guercilena, wiens kopman Bauke Mollema als zevende eindigde in de Tour.

De Franse wielerronde werd voor Trek overschaduwd door de zware crash van Cancellara. De 34-jarige Zwitser zou eigenlijk vorige week in de Eneco Tour zijn rentree maken, maar dat kwam iets te vroeg. Cancellara gebruikt nu de Vuelta om in vorm te komen voor de WK van volgende maand in Richmond.