Lotto-Jumbo heeft zes Nederlanders opgenomen in de selectie voor de Vuelta a España, die zaterdag begint.

Martijn Keizer, Bert Jan Lindeman, Timo Roosen, Mike Teunissen, Maarten Tjallingii en Dennis van Winden maken deel uit van de negenkoppige ploeg.

De Nederlandse formatie wordt gecompleteerd door de Belgen Tom Van Asbroeck en Maarten Wynants en de Nieuw-Zeelander George Bennett.

Door de afwezigheid van Laurens ten Dam, die bij een val op de training een rugwervel brak, heeft Lotto-Jumbo geen echte kopman. Sprintsucces met Van Asbroeck is de belangrijkste doelstelling.

Uitdagingen

Ploegleider Merijn Zeeman ziet ondanks het gemis van een klassementsrenner kansen voor zijn renners. "Door de afwezigheid van Ten Dam reizen we zonder klassementsambities af naar Spanje, wat niet wegneemt dat er nog voldoende uitdagingen overblijven."

"We gaan binnen onze mogelijkheden op zoek naar kansen. Op de dagen dat de klassementsmannen aan zet zijn, wordt het voor ons lastig, maar met bijvoorbeeld Van Asbroeck hebben we iemand waar we in een sprintetappe als ploeg voor kunnen werken."

"Ook gaan we de aanval zoeken in jacht op succes. Alle negen renners krijgen de mogelijkheid om kansen voor zichzelf af te dwingen."

Voor Van Asbroeck, Roosen en Teunissen wordt het de eerste deelname aan een grote ronde. "Het wordt een belangrijk moment in hun carrières. We verwachten in de toekomst veel van hen en in het kader van talentontwikkeling is dit een prachtige kans om sterker en beter te worden."

De Vuelta begint zaterdag in Puerto Banus met een ploegentijdrit en eindigt op zondag 13 september in Madrid.