Hoewel Wilco Kelderman zijn leiderstrui zaterdag verloor in de koninginnenrit van de Eneco Tour, was ploegleider Nico Verhoeven trots op de kopman van Lotto-Jumbo.

Kelderman kwam in de zesde etappe als tiende over de streep en moest ruim een minuut toegeven op ritwinnaar Tim Wellens.

"De finale begon al op zeventig kilometer van het einde. Tot die tijd hebben we de wedstrijd wel gecontroleerd", zegt Verhoeven tegen de NOS.

"Op de eerste zware beklimming werd er direct aangevallen door Greg Van Avermaet. En daar zat Wilco net niet mee. Toen hebben we alle zeilen moeten bijzetten om hem terug te brengen."

Leerschool

Kelderman kon in de finale niet meer rekenen op steun van ploeggenoten. "Dan rijdt iedereen tegen jou. Dat heeft Wilco nu ervaren, hoe dat is. Wat dat betreft is het wel een goede leerschool geweest."

De kopman van Lotto-Jumbo kon de favorieten in de finale van de zesde rit niet volgen, maar hield de schade beperkt en staat zodoende nog derde in het algemeen klassement. "En daar zijn wij en Wilco zelf wel trots op. De derde plaats is nog steeds een goede positie in een WorldTour-wedstrijd. Hij zal zijn positie wel kunnen handhaven", denkt Verhoeven. 

De Eneco Tour eindigt zondag met een zware rit over 188,6 kilometer tussen St. Pieters-Leeuw en Geraardsbergen.