Wilco Kelderman is zaterdag zijn leiderstrui in de Eneco Tour kwijtgeraakt. Tim Wellens won de heuvelachtige zesde etappe en nam de leiding in het algemeen klassement over van de Nederlander.

Kelderman kwam op ruim een minuut van Wellens als tiende binnen in het Belgische Houffalize. 

De Belg rondde een lange solo succesvol af en had aan de streep een voorsprong van bijna vijftig seconden op Greg van Avermaet (BMC) en Simon Geschke van Giant-Alpecin. Tom-Jelte Slagter was op de vijfde plek de beste Nederlander.

In het algemeen klassement heeft Wellens een voorsprong van ruim een minuut op Van Avermaet. Kelderman staat derde en moet in de afsluitende rit een achterstand van 1 minuut en 17 seconden goed maken op Wellens.

De Eneco Tour eindigt zondag met een zware rit over 188,6 kilometer tussen St. Pieters-Leeuw en Geraardsbergen.

Solo

Van Avermaet opende zaterdag al vroeg in de etappe de aanval en smeet met zijn krachten. Op de aanval van Wellens had hij echter geen antwoord. De renner van Lotto-Soudal, vorig jaar al winnaar van de Eneco Tour, boekte zijn eerste zege van het seizoen.

Van Avermaet moest strijden om de tweede plaats met de Duitser Geschke. Die kon in de laatste sprint bergop in de Belgische Ardennen geen weerstand bieden aan de Belg.

Jan Bakelants eindigde als vierde en bleef Slagter nipt voor. Kelderman finishte als tiende.