Lotto-Soudal heeft Adam Hansen opgenomen in de selectie voor de Ronde van Spanje. De Australiër begint zodoende volgende week zaterdag aan zijn dertiende grote ronde op rij.

De 34-jarige Hansen startte vanaf de Vuelta a España in 2011 in alle grote rondes en reed de Ronde van Italië, Ronde van Frankrijk en Ronde van Spanje ook telkens uit. De 53e plaats in het eindklassement van de Vuelta van vorig jaar is zijn beste resultaat. 

Als hij deze Ronde van Spanje opnieuw voltooit, breekt hij het record van Bernardo Ruiz. De Spanjaard voltooide tussen 1954 en 1958 ook twaalf keer op rij een grote ronde.

Hansen won vorig jaar de negentiende etappe in de Vuelta.

Jurgen Van den Broeck, die de Tour de France dit jaar oversloeg, is de kopman van Lotto-Soudal in Spanje. De Belgisch kampioen tijdrijden staat voor de vierde keer aan de start. Vorig jaar stapte hij in de dertiende etappe af. Van den Broeck eindigde eerder dit jaar als dertiende in de Giro d’Italia.

Het team van Lotto-Soudal bestaat verder uit de Belgen Maxime Montfort, Jelle Vanendert, Thomas De Gendt, Kris Boeckmans, Bart De Clerq, Tosh Van der Sande en Jasper De Buyst.

IAM Cycling

Ook IAM Cycling maakte de formatie voor de Vuelta bekend. Jérôme Coppel, Sylvain Chavanel en Matteo Pelucchi zijn de bekendste namen in de selectie van de Zwiterse ploeg.

Het team bestaat verder uit de Zwitsers Marcel Aregger en Simon Pellaud, de Spanjaard Vicente Reynes, de Amerikaan Larry Warbasse, de Belg Thomas Degand en de Australiër David Tanner.

Stef Clement, die eerder dit jaar al de Giro d’Italia en de Tour de France reed, is niet geselecteerd.