David Boucher is na de derde etappe van de Eneco Tour naar eigen zeggen vanwege zijn aanvalslust naar huis gestuurd door zijn ploeg FDJ. De Franse equipe verwijt de renner echter de teaminstructies te hebben genegeerd.

De Belg kleurde woensdag de rit over 171 kilometer van Beveren naar Ardooie samen met zijn landgenoten Edward Theuns en Frederik Veuchelen in een lange vlucht, maar zag zijn moedige aanval twintig kilometer voor de finish mislukken.

Volgens Boucher stuurde de leiding van FDJ hem naar huis omdat hij op avontuur was gegaan. "Ik moet nu naar huis", meldt de geboren Fransman op Twitter. "Jammer. Mijn ploeg wil niet dat ik in de ontsnapping ga. What else?"

Vervolgens retweette de 35-jarige coureur, die maandag ook al tevergeefs de aanval zocht, alle steunbetuigingen aan zijn adres.

Teaminstructies

Teammanager Marc Madiot stelt dat Boucher zowel maandag als woensdag de teamorders negeerde. "Zijn opdracht was om Arnaud Demaré te beschermen. Hij werd al eerder tot de orde geroepen, maar besloot opnieuw niet naar de instructies te luisteren", aldus Madiot tegenover Cycling Pro.

Demaré werd uiteindelijk tweede achter dagwinnaar Tom Boonen (Etixx-QuickStep), terwijl de Nederlander Jesper Asselman van Roompot Oranje Peloton de leiding in het algemeen klassement behield.

Onlangs kreeg Boucher, die zich in 2013 liet naturaliseren tot Belg, al te horen dat hij na dit wielerseizoen moet vertrekken bij FDJ. De renner uitte ook toen via Twitter zijn ongenoegen over het besluit van de Franse ploeg, die hem kwijt zou willen vanwege zijn leeftijd.