Mark Cavendish keert komend weekend kortstondig terug in het baanwielrennen met deelname aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in zijn achterhoofd.

De sprinter van Etixx-QuickStep doet mee aan de Revolution Series in Derby, waar punten verdiend kunnen worden voor olympische kwalificatie op het omnium.

"Ik kijk ernaar uit om weer op de baan te rijden. Ik heb altijd gezegd dat mijn focus op de weg ligt, maar als er een kans is om voor een medaille te gaan in Rio moet ik al mijn opties open houden", aldus Cavendish tegen Cycling Weekly.

"Ik heb er nog geen definitieve beslissing over genomen, dus ik probeer hier punten te pakken om mijn schema op de weg heen. Dit is een goede test bij een zware wedstrijd en we zien wel hoe het zich daarna ontwikkelt."

Het is voor het eerst sinds de Spelen van 2008 in Peking dat Cavendish uitkomt op een olympisch onderdeel bij het baanwielrennen. De Brit staat ook op de startlijst voor de madison, waar zijn landgenoot Bradley Wiggins eveneens op uitkomt.

De Tourwinnaar van 2012 reed in mei zijn laatste wedstrijd op de weg om zich te concentreren op de Spelen van Rio. Wiggins verbeterde in juni al het werelduurrecord op de baan.