De Pool Maciej Bodnar heeft woensdag de vierde etappe in de Ronde van Polen gewonnen. De coureur van Tinkoff-Saxo was in de rit van Jaworzno naar Nowy Sacz na 220 kilometer de snelste van een kopgroep van drie.

Landgenoot en medevluchter Kamil Zielinski eindigde als tweede en is de nieuwe leider. De Let Gatis Smukulis werd derde.

Het trio was al vroeg in de rit over heuvelachtig parcours vertrokken. De drie kregen een voorsprong van maximaal elf minuten en dat bleek voldoende om het tot de meet uit te houden.

In de sprint waren Zielinski en Smukulis geen partij voor Bodnar, die in Polen zijn rentree maakt nadat hij in mei bij een val een sleutelbeen had gebroken in de Ronde van Californië.

Op twintig seconden achterstand won de Australiër Caleb Ewan de sprint van het peloton om de vierde plaats. Daarin ontbraken onder anderen de Duitser Marcel Kittel, die de gele leiderstrui verloor, en de Italiaan Matteo Pelucchi die de afgelopen twee ritten wist te winnen.

Lastig

Zielinski heeft in het algemeen klassement drie seconden voorsprong op Bodnar.

Vanaf donderdag krijgen de renners het in de koers uit de World Tour echt lastig, wanneer het peloton twee dagen op rij zware heuveletappes voor de wielen krijgt.

De Ronde van Polen eindigt zaterdag met een individuele tijdrit over 25 kilometer.