Fabian Cancellara maakt later deze maand zijn rentree in de Vuelta á España. De Zwitser van Trek moet de Eneco Tour van volgende week nog missen.

Cancellara brak in de derde etappe van de Tour de France de dwarsuitsteeksels van twee rugwervels toen hij in de gele trui hard ten val kwam.

"Het oorspronkelijke plan was om volgende week terug te keren in de Eneco Tour, maar het is te vroeg", zegt Cancellara in een persbericht van zijn team.

"Ik heb nog steeds veel pijn als ik met hoge intensiteit train. Ik zou heel graag weer willen racen, maar mijn lichaam is er gewoon nog niet klaar voor."

WK

De 34-jarige Cancellara had eerder dit seizoen last van een vergelijkbare kwetsuur na een val in de E3 Prijs. Destijds duurde zijn herstel twee maanden, nu begint de Vuelta zesenhalve week na zijn val.

De tijdritspecialist gebruikt de rittenkoers ook om in vorm te komen voor de wereldkampioenschappen in Richmond eind september. Het klassieke parcours in de Amerikaanse stad ligt Cancellara goed.

"Ik wil daar zo goed mogelijk zijn. Ik zal ongetwijfeld veel pijn lijden in de eerste week van de Vuelta, maar ik heb competitie nodig. Het is de zevende keer dat ik meedoe in Spanje en er wordt altijd hard gekoerst. Daar houd ik van."