Matteo Pelucchi heeft dinsdag zijn tweede ritzege op rij geboekt in de Ronde van Polen. De Italiaan troefde in de derde etappe in de sprint zijn landgenoot Giacomo Nizzolo af.

Lotto-Jumbo-renner Tom Van Asbroeck completeerde het podium in Katowice.

Marcel Kittel kon zich in de strijd om de zege mengen, maar behoudt wel de leiderstrui. De Duitse sprinter won zondag de eerste etappe in Polen.

Pelucchi was maandag in de tweede rit ook al de sterkste in een massasprint.

Vanaf de start trokken vijf renners in de aanval: Ian Boswell, Matej Mohoric, Marcus Burghardt, Marcin Bialoblocki en Adrian Kurek. Wat later sloot ook Kamil Gradek nog aan. Burghardt en Gradek reden ook maandag al in de aanval en Kurek was er voor de derde dag op rij bij.

Het peloton liet de vluchters niet ver weg rijden en gaf hen nooit meer dan drie minuten voorsprong. Op 4,5 kilometer van de streep werd Bialoblocki als laatste ingelopen.

De Tsjech Petr Vakoc probeerde met een aanval in de slotfase een massaprint te voorkomen, maar slaagde niet. Wel werd de sprint ontregeld en dat leek in het voordeel van Lotto-Jumbo met Van Asbroeck, tot Pelucchi hem met Nizzolo nog net op tijd voorbijsnelde op de licht dalende aankomst.

Gesink

Robert Gesink ging niet meer van start in de derde etappe van de World Tour-koers. De klimmer van Lotto-Jumbo verklaarde dat hij vermoeid was.