De massale valpartij in de slotfase van de tweede etappe in de Ronde van Polen heeft geen grote slachtoffers geëist.

David De La Cruz van Etixx-QuickStep is met een sleutelbeenbreuk de enige renner die niet over de finish wist te komen.

Maxim Belkov van Katoesja moest naar het ziekenhuis, maar daar werden geen breuken geconstateerd. De Rus heeft wel een spierscheuring en liefst 25 hechtingen.

Door een manoeuvre van Caleb Ewan, sprinter van Orica-GreenEdge, kwam een zeer groot deel van het peloton ten val in de World Tour-koers.

Slechts negen renners wisten het gevaar te ontwijken en sprintten om de zege. Daarin was Matteo Pelucchi de favoriet Marcel Kittel te snel af.

Video: Massale valpartij in Ronde van Polen (Bron: Cyclingnews)

Van Asbroeck

Bij de ploegen met Nederlandse inbreng, Lotto-Jumbo met zes Nederlanders en Giant-Alpecin met eentje, viel de schade uiteindelijk mee.

Tom Van Asbroeck, de Belgische sprinter van Lotto-Jumbo, was aanwezig in volle finale, maar kwam er vanaf met wat schaafwonden.

"Qua wonden valt de schade gelukkig mee, maar mijn moraal heeft wel een deuk gekregen. Ik heb in mijn hele carrière nog nooit zoveel pech gehad als dit seizoen."

Bij Giant-Alpecin was Lawson Craddock de renner die hard ten val kwam. "Hij is in orde en zal er in de derde etappe weer staan", stelde ploegleider Aike Visbeek na afloop.