Marcel Kittel moest maandag in de tweede etappe van de Ronde van Polen genoegen nemen met de tweede plaats achter de Italiaan Matteo Pelucchi en hield daar geen goed gevoel aan over.

De Duitser, die de eerste rit won en nog altijd aan de leiding gaat in het algemeen klassement, vond dat Pelucchi hem afsneed in de eindsprint.

"Ik wil geen slechte verliezer zijn en misschien zal hij het nooit met me eens worden, maar in mijn ogen was het onnodig dat hij zover naar rechts kwam", mokte Kittel tegenover Cyclingnews.

"Normaal gesproken moet je je lijn houden en ik denk dat het onnodig was wat hij daar deed. Het was geen goede manier van sprinten."

Kittel zocht Pelucchi na de finish op om hem het één en ander duidelijk te maken en volgens de sprinter van Giant-Alpecin moet zoiets gewoon kunnen.

"Ik heb het tegen hem gezegd, omdat ik vind dat ik daar het recht toe heb. Als hij een andere mening heeft kan hij mij dat ook zeggen."

Valpartij

In de laatste meters ontstond er in het gedrang een enorme valpartij. Veel renners gingen tegen de vlakte, maar Kittel en acht anderen bleven vooraan overeind en streden om de dagzege.

"De sprint zat vol emoties en die valpartij kwam er ook nog bij. Ik had geluk dat ik die kon ontwijken en zag dat ik nog voor de zege kon gaan", aldus Kittel.

De Ronde van Polen duurt nog tot en met zaterdag.