Matteo Pelucchi heeft maandag de tweede etappe in de Ronde van Polen gewonnen.

De 26-jarige Italiaan van IAM Cycling versloeg klassementsleider Marcel Kittel van Giant-Alpecin op de streep in Dabrowa Gornicza. De Italiaan Giacomo Nizzolo werd derde.

De massasprint werd ontsierd door een zware valpartij vlak voor de finish, waarbij veel renners tegen het asfalt smakten en daardoor de smalle weg blokkeerden. Slechts negen renners ontsnapten aan de val en konden om de dagzege strijden. (Bekijk de beelden van de valpartij)

Op zo'n 300 meter van de finish ging het vreselijk mis voorin het peloton, waar de Australische sprinter Caleb Ewan van Orica-GreenEdge door een onverwachte manoeuvre onderuit ging. Het leidde tot een massale valpartij, met gevallen renners en beschadigde fietsen die de hele weg blokkeerden.

Kittel kon de vallende Ewan, de nummer twee van de eerste etappe, ternauwernood ontwijken. De Duitser wist toch nog op te rukken naar de tweede plaats. De winnaar van de openingsrit pakte daardoor bonificatieseconden en behield zodoende de gele leiderstrui.

De etappe ging over 146 kilometer, met de start in Czestochowa. Martijn Keizer van Lotto-Jumbo zat in een kopgroep van vier man, die in de voorlaatste ronde van 10 kilometer door Dabrowa Gornicza weer werd ingerekend.