Tom Dumoulin zal later deze maand definitief niet aan de start staan van de Eneco Tour. De 24-jarige renner van Giant-Alpecin is niet op tijd fit na zijn valpartij in de derde etappe van de Tour de France.

De tijdrijder, die in 2014 derde werd in de Eneco Tour, verliet de Tour met een breuk in het schoudergewricht.

Al in een eerder stadium meldde Dumoulin dat deelname aan de Ronde van Spanje een optie voor hem is. De Vuelta gaat op 22 augustus van start.

Giant-Alpecin mikt tijdens de Eneco Tour op ritzeges. De Duitser Nikias Arndt mag voor zijn kans gaan in de massasprints, terwijl zijn landgenoot Simon Geschke in de meer lastige etappes als troef wordt uitgespeeld.

Tobias Ludvigsson probeert een goed klassement te rijden. Een fundament hiervoor kan de Zweed storten in de vierde etappe, een individuele tijdrit in Hoogerheide.

Curvers

De formatie van Giant-Alpecin voor de Nederlands/Belgische World Tour-wedstrijd bestaat verder uit de Nederlanders Roy Curvers en Albert Timmer, de Belg Zico Waeytens, de Oostenrijker Georg Preidler en de Amerikaan Chad Haga.

De Eneco Tour begint volgende week maandag met een vlakke etappe met start en finish in Bolsward. De ronde duurt zeven dagen.