Marcel Kittel boekte zondag in de eerste etappe van de Ronde van Polen tot zijn eigen vreugde zijn eerste ritzege van het seizoen.

De Duitser van Giant-Alpecin kent tot dusver een teleurstellend jaar. Hij was lang uit de roulatie door een mysterieus virus en werd niet opgenomen in de Tour de France-selectie van Giant-Alpecin omdat hij volgens de ploegleiding niet op tijd in topvorm was.

Volgens Kittel geeft de overwinning in Polen de bevestiging dat hij zich met succes heeft teruggevochten na een moeilijke periode.

"Dit is een heel belangrijke zege voor me. Het is te lang geleden dat ik dit gevoel voor het laatst had. Ik moest me terugknokken en ben blij dat ik niet heb opgegeven en weer om de zege mee kan doen."

Moeilijk

In Polen reden de renners tien rondjes van 12,2 kilometer en Kittel had in het begin niet het gevoel dat de aankomst hem lag.

"Toen we de eindstreep voor de eerste keer passeerden, zag ik dat het moeilijk ging worden, maar toen we het tijdens de race een aantal keer passeerden, kreeg ik een beter gevoel."

"Het was een hectische finale, dus ik moest voorin zitten. Daar hebben we met het team voor gezorgd. De jongens werkten hard voor me en brachten me in een goede positie. Hoewel het niet eenvoudig was om bij elkaar te blijven, bleven we erin geloven."

Door zijn winst in de eerste etappe in Polen is Kittel automatisch de eerste leider in het klassement. De World Tour-koers duurt tot en met zaterdag.