De ploegleiding van BMC heeft ontstemd gereageerd op de aanrijding van Greg van Avermaet in de Clásica San Sebastian. De Belg werd in slotfase van achteren geraakt door een motor en kwam daardoor ten val terwijl hij in leidende positie reed.

"Dit is onacceptabel", zei sportief directeur Yvon Ledanois van BMC na afloop van de klassieker die werd gewonnen door Adam Yates.

"We zijn hier uiteraard helemaal niet blij mee. Als dit incident niet had plaatsgevonden, had Greg de wedstrijd gewonnen. Er werd helemaal geen informatie doorgegeven via de radio dus we wisten niet eens dat er iets was gebeurd."

Van Avermaet zelf weet nog niets steeds wat er precies gebeurde. "Ik reed op een steile klim en de motorrijder kwam te dicht bij me in de buurt. Hij reed tegen de achterkant van mijn fiets. Mijn frame en wiel waren gebroken door de val. De wedstrijd was dus over voor mij."

"Ik weet niet wat de motorrijder dacht. Hij zei niets tegen me. Misschien gaf hij gewoon te veel gas en raakte hij mij daardoor."

'Grote teleurstelling'

Van Avermaet had het idee dat hij zonder de valpartij een goede kans had gehad om de Clásica San Sebastian te winnen. "Ik had een groot gat. Misschien dat Yates had kunnen terugkomen, maar in de sprint had ik nog steeds een grote kans gehad om te winnen."

"Je komt niet elk jaar in de gelegenheid om te zegevieren in de Clásica San Sebastian. Dit is dus een grote teleurstelling."