Richie Porte gaat komend seizoen aan de slag bij BMC. De 30-jarige Australiër komt over van Team Sky.

Porte fietst sinds 2012 voor de Britse wielerformatie. Hij won de afgelopen twee edities van Parijs-Nice en was dit jaar ook de sterkste in de Ronde van Catalonië.

Porte was de voorbije jaren knecht van Chris Froome in de Tour de France en wilde weleens voor zijn eigen kansen gaan. De Australisch kampioen tijdrijden kon naar eigen zeggen vier jaar geleden al naar BMC.

"Dit keer was het een moeilijke, maar juiste beslissing. Cadel Evans heeft zijn erfenis nagelaten bij deze ploeg. Als hij aan het koersen was, dan was het net of er een Australisch team aan het racen was. Er waren altijd zoveel Australiërs langs de kant van de weg met een petje van BMC op."

Bij BMC was Tejay van Garderen de kopman in de voorbije Ronde van Frankrijk. De Amerikaan stond derde in het algemeen klassement toen hij in de zeventiende etappe werd geveld door ziekte en moest afstappen.

Porte denkt dat hij en Van Garderen gerust samen de Tour kunnen rijden. "Waarom niet? We kunnen het goed met elkaar vinden. En ik wil weer wedstrijden zoals Parijs-Nice winnen."