Robert Gesink en Bram Tankink zijn donderdag opgenomen in de selectie van Lotto-Jumbo voor de Ronde van Polen.

Met de 29-jarige Gesink, de nummer zes van het algemeen klassement van de Ronde van Frankrijk, hoopt de ploeg ook in Polen goede zaken te doen.

De rittenkoers is voor Gesink en Tankink de eerste serieuze wedstrijd na de Tour. De selectie van ploegleider Jan Boven bestaat verder uit Bert-Jan Lindeman, Martijn Keizer, Dennis van Winden, Rick Flens, de Nieuw-Zeelander George Bennett en de Belg Tom Van Asbroeck.

Van Asbroeck wordt voor de Nederlandse formatie de belangrijkste troef in de eerste dagen, die naar verwachting worden beslist met een sprint. 

"We hebben er met Van Asbroeck een rappe man bij die op die dagen wat kan. Dennis van Winden kan met zijn ervaring belangrijk zijn voor Tom", zegt Boven. 

"Bert-Jan Lindeman koerst graag offensief en daar krijgt hij in die etappes alle ruimte voor. In die etappes gaat ook het klassement worden bepaald."

Tijdrit

Keizer is op 8 augustus in de afsluitende tijdrit over 25 kilometer de belangrijkste man is. Hij ziet die rit met vertrouwen tegemoet. 

"De afstand is ideaal voor mij en het parcours is niet heel lastig. Ik heb dit seizoen bewezen dat ik dat goed kan", aldus Keizer. "Natuurlijk is de uitslag van een tijdrit vaak afhankelijk van de dag, maar ik heb in elke tijdrit dit seizoen een goed resultaat behaald, dus ik wil in ieder geval weer bij de eerste vijftien te eindigen.”