Danny van Poppel heeft woensdag op knappe wijze zijn tweede ritwinst geboekt in de Ronde van Wallonië. Niki Terpstra pakte de eindzege in de Belgische etappekoers.

Van Poppel sprong in de stijgende finale van de 167 kilometer lange slotrit weg uit de voorste groep en hield knap stand op Muur van Thuin, die in totaal vier keer werd beklommen. De 22-jarige renner van Trek was zondag al de beste in de tweede etappe

Philippe Gilbert eindigde woensdag op drie seconden van de Nederlander als tweede, terwijl Matti Breschel derde werd.

Van Poppel, die opschoof naar de vierde plaats in het eindklassement, heeft nu drie zeges geboekt dit jaar. In maart was hij de sterkste in de tweede etappe van de Driedaagse van West-Vlaanderen.

"Ik wist dat ik dit heel goed kon en meer kan dan alleen maar sprinten. En dat bewijs ik nu", jubelde de winnaar in Thuin. "Ik ging bergop vol over Breschel heen en probeerde het dan maar alleen. Ik had dat niet gedaan als Gilbert in mijn wiel had gezeten, maar nu ging ik ervoor. Het gat was gelukkig groot genoeg. Ik ben erg heel tevreden."

Terpstra

Terpstra werd zesde in dezelfde tijd als Gilbert en Breschel en stelde zo zijn leiderstrui veilig. De Belg Victor Campenaerts eindigde op 22 seconden als tweede in het eindklassement.

Terpstra sloeg zijn slag door de eerste rit te winnen. De Nederlands kampioen pakte toen bovendien ruim een minuut op het grootste deel van het peloton. Alleen acht medevluchters eindigden op minder dan een halve minuut van de renner van Etixx-Quick Step.

De 31-jarige Noord-Hollander pakte in februari al de eindzege in de Ronde van Qatar.