Tejay van Garderen zal over een kleine maand voor het eerst in vijf jaar aan de start verschijnen van de Ronde van Spanje.

Dat maakt zijn ploeg BMC woensdag bekend.

Van Garderen was eerder deze maand actief in de Ronde van Frankrijk, maar hij moest de Tour tijdens de zeventiende etappe wegens ziekte verlaten, terwijl hij derde stond in het algemeen klassement.

"Nadat ik naar het parcours had gekeken en met in gedachte wat er in de Tour met mij is gebeurd, wees alles erop dat dit het juiste pad was voor mij", aldus de 26-jarige Amerikaan. "En hoe langer ik erover nadacht, hoe meer zin ik erin kreeg. Dit is een geweldige nieuwe uitdaging."

"Ik heb niet de tijd om me op dezelfde manier voor te bereiden als voor de Tour, maar ik zal absoluut zeer gemotiveerd zijn. Ik ga niks weggeven."

Van Garderen startte één keer eerder in de Vuelta. In 2010 eindigde hij in zijn eerste profjaar als 35e in het eindklassement.

Sanchez

BMC neemt nog twee renners mee naar Spanje die klassementsambities zullen koesteren. Samuel Sanchez zal voor de achtste keer deelnemen aan de Vuelta. De 37-jarige Spanjaard werd vorig jaar nog zesde in het eindklassement. In 2007 (derde) en 2009 (tweede) stond hij op het podium.

Peter Velits stond één keer op het podium van de Ronde van Spanje. De 30-jarige Slowaak werd in 2010 tweede achter Vincenzo Nibali.

De Ronde van Spanje begint op zaterdag 22 augustus met een korte ploegentijdrit van Puerto Banus naar Marbella.

Titelverdediger Alberto Contador zal dan in ieder geval niet aan de start staan. De Spanjaard reed dit jaar al de Tour en de Giro d'Italia en heeft zijn seizoen al beëindigd.

Volledige Vuelta-selectie BMC:
Darwin Atapuma (Col), Marcus Burghardt (Dui), Alessandro De Marchi (Ita), Jempy Drucker (Luz), Amaël Moinard (Fra), Joey Rosskopf (VS), Samuel Sanchez (Spa), Tejay van Garderen (VS), Peter Velits (Slw).