Chris Froome liet zondag in zijn toespraak na het ontvangen van zijn laatste gele trui zijn ploeggenoten van Team Sky nadrukkelijk meedelen in zijn succes.

"Zonder jullie stond ik hier niet'', zei de Britse Tourwinnaar, die vervolgens de voornamen van zijn helpers een voor een noemde. Onder hen was ook de Nederlander Wout Poels.

"Ik heb respect voor jullie. Deze trui is net zo van jullie als van mij", aldus Froome.

Ook de begeleidingsstaf, met name trainer Tim Kerrison en teambaas Dave Brailsford, werden bedankt, terwijl Froome ook zijn zwangere vrouw Michelle Cound niet onvermeld liet: "Haar steun betekent een enorme motivatie voor me.''

Speciaal

Het is niet de eerste keer dat Froome een gele trui draagt in Parijs. Ook in 2013 schreef de Brit de Tour op zijn naam. "Het geeft een heel goed gevoel om terug te zijn. Het is niet met woorden te omschrijven hoe mooi dit is. Heel speciaal en emotioneel."

Tijdens die huldiging op het podium sprak Froome het publiek toe. Hij ging onder meer in op de beschuldigingen van doping. "Deze trui heeft een goede en slechte geschiedenis. Ik zal de gele trui altijd respecteren. Nooit zal ik oneer doen aan deze trui."