De grotendeels Nederlandse sprinttrein van Giant-Alpecin maakt zich traditioneel op voor een sterke eindsprint van de Tour de France in Parijs.

Met Marcel Kittel won de Duitse formatie die vorig jaar nog Nederlands was de afgelopen twee edities van de massasprint op de Champs-Elysées.

"Zoals elk jaar rijden we hier bijna een week rond met alleen maar in gedachte dat er nog een kans komt in Parijs", zegt Koen de Kort tegen NU.nl.

"Dat was de afgelopen twee jaar al zo en het is nu eigenlijk weer hetzelfde. We gaan proberen of we er weer iets moois van kunnen maken."

Giant-Alpecin won een rit met Simon Geschke, maar John Degenkolb staat ondanks twee tweede plaatsen nog steeds droog.

"Ik denk dat we er op zich goed voor staan. John is goed en ik denk dat die andere sprinters wel aardig hebben afgezien in de Alpen. Laten we hopen dat het iets dichter bij elkaar ligt."

Kasseien

André Greipel was deze Tour al drie keer de sterkste in de sprint en ook Mark Cavendish won een etappe. Degenkolb, winnaar van Milaan-San Remo en Parijs-Roubaix, wacht nog steeds op zijn eerste dagsucces ooit in de Tour.

"We zijn er heel erg op gebrand om het goed te doen", aldus De Korts ploeggenoot Albert Timmer. "Het is de laatste kans en we gaan er alles aan doen om die te pakken. De sprint is op kasseien en een slecht wegdek. Dat is ideaal voor John en we gaan hem zo goed mogelijk afzetten."

Timmer hoopt dat Giant-Alpecin baat heeft bij de successen van de afgelopen jaren in Parijs. "We weten in ieder geval hoe we het moeten doen, daar kunnen we ons niet achter verschuilen."