Bauke Mollema leek aan het begin van de derde week te wankelen in de top tien van de Tour de France, maar door een goed eindschot rijdt de kopman van Trek zondag als nummer zeven in het algemeen klassement naar Parijs.

"Ik weet niet wat het is, maar de afgelopen jaren was ik altijd goed in de laatste dagen van de Tour. Misschien heb ik net iets extra's om wat dieper te gaan als de finish in zicht is", concludeert de Groninger in gesprek met NU.nl.

Mollema moest in de eerste Alpenritten telkens vrij vroeg lossen en knokte zich op wilskracht naar boven. Zaterdag kon hij richting Alpe d'Huez juist lang met de besten mee, wat hem nog een plekje winst in de rangschikking opleverde.

"Het was een heel zware Tour van begin tot eind en het is wel lekker om zo te finishen. Het is wel fijn dat ik in die laatste dagen toch nog een paar plekjes opschuif. De zevende plaats staat toch wat mooier dan negende of tiende."

Hoger niveau

Vorig jaar eindigde Mollema als negende nadat hij in 2013 zesde werd. "Het is mooi dat ik me verbeter ten opzichte van vorig jaar, daar ben ik blij mee. Ik denk ook dat het niveau dit jaar nog hoger was."

Zijn teambaas Luca Guercilena gaf deze week aan dat er nog ruimte voor verbetering is bij Mollema. Met name in het reageren op aanvallen van de absolute toprenners denkt de Italiaan dat de klimmer nog beter kan.

"Daar gaan we aan werken de komende maanden en in de winter. Het zal beter moeten worden om met Nairo Quintana en Chris Froome mee te gaan, maar dat zijn dan ook de allerbeste renners van de wereld. Ik ben op dit moment gewoon blij met mijn niveau en natuurlijk hoop ik het in de toekomst beter te doen."