Robert Gesink gaat zondag als nummer zes van het Tourklassement naar Parijs en is blij dat de zware bergritten achter de rug zijn.

Volgens de kopman van Lotto-Jumbo zijn de voorbije Alpenritten hem niet in de koude kleren gaan zetten, zo vertelt hij aan de NOS.

"Ik ging lanzaamaan een beetje naar filistijnen, de laatste dagen hakten er zó in. Ik heb veel gedaan in de afgelopen dagen, vandaag was gelukkig de laatste. Ik ben superblij dat het erop zit."

Zijn zesde plaats in het klassement stemt de 29-jarige Nederlander tevreden. "Die zesde plek is echt top, ik besef het nog niet eens. Het was toch wel heel erg speciaal om weer tussen de favorieten te rijden. Ik ga er proberen van te genieten.

Binnenstebuiten

Ondanks zijn tevredenheid had Gesink op Alpe d'Huez meer willen laten zien, maar door zijn vermoeidheid ging dat niet echt. "Ik heb ontzettend naar deze dag toegeleefd en had gehoopt er iets moois van te maken."

Er werd zaterdag direct hard gestart. "De eerste klim ging zo hard, daar moest ik me binnenstebuiten trekken", aldus Gesink. "Dat kwam ik in het tussenstuk niet meer te boven. Het was goed dat Steven Kruijswijk er voor me was."

Het peloton finisht zondag in Parijs.