Teambaas Richard Plugge denkt dat de prestaties van Lotto-Jumbo in de Tour de France goed zijn voor de toekomst van zijn ploeg.

"De groei in populariteit die we als team doormaken, gaat door alle plafonds heen. Daar ben ik van overtuigd", zegt de manager van de Nederlandse formatie.

"Ik wist dat we heel Nederland achter ons zouden krijgen als we het goed zouden doen. Aangezien Robert Gesink een heel goed niveau haalt, gebeurt er wat ik had verwacht."

De kopman van Lotto-Jumbo staat zesde in het algemeen klassement en heeft in de laatste twee Alpenritten nog uitzicht op een plek in de top vijf.

"Door de droomstart die we in Utrecht hadden met drie man bij de beste elf in de tijdrit, is het eigenlijk logisch dat het zo gaat. We halen alle voorpagina's, het is helemaal geweldig."

2018

De publiciteit die Lotto-Jumbo genereert, is belangrijk voor de voortgang van het team. De belangrijkste sponsors hebben na het schaatsseizoen eind maart een evaluatiemoment.

"Onder dit project ligt een plan tot en met 2018 en in principe gaan we gewoon door. Jac Orie is al fantastisch uit de startblokken geschoten met de schaatsers afgelopen winter. Dit levert volgens mij waanzinnig veel op voor alle partijen die hierbij betrokken zijn."

Marketingdirecteur Arno de Jong, vrijdag net als Sven Kramer aanwezig bij de Tour, is enthousiast over de prestaties in Frankrijk, maar wil niet vooruitlopen op het evaluatiemoment. Daarin weegt Lotto naast het sportieve aspect ook mee hoe consumenten het merk evalueren.

Aanvallender

Desondanks plant Plugge al vooruit en heeft Tom Leezer, een belangrijke helper van Gesink, deze week tot medio 2017 getekend. "We hebben in principe voor het eerste jaar afgegeven, maar ook uitgesproken dat we langer bij elkaar blijven. Ga er maar vanuit dat dat twee jaar is."

Plugge neemt naar eigen zeggen geen risico's met die overeenkomsten, al kwam het afhaken van de vorige hoofdsponsor Belkin in 2014 ook onverwachts. "Dat zeg ik al, er ligt een plan tot en met 2018."

Lotto gaf vooraf aan dat er aanvallend gereden moest worden. Dat doen zijn renners volgens Plugge, maar hij had het graag vaker willen zien. "We zijn best wel tevreden, zeker aangezien Wilco Kelderman en Laurens ten Dam niet helemaal honderd procent zijn. Dat zijn cruciale mannen in deze fase, want eigenlijk willen we nog aanvallender rijden."

Lotto-Jumbo is samen met Europcar het enige team dat nog compleet is. "Maar als we zien in welke staat sommige renners zijn, presteren we heel goed. Iedereen kan zijn werk doen en het is ook niet zo dat ze per se de koers moeten uitrijden."