Chris Froome is niet blij met de manier waarop Vincenzo Nibali vrijdag tot zijn ritzege kwam in de derde Alpenetappe.

Op 58 kilometer van de eindstreep moest Froome even remmen vanwege problemen met zijn materiaal. Op dat moment besloot Nibali weg te rijden uit de groep met favorieten.

"Op een gegeven moment kwam er een stukje band vast te zitten tussen mijn rembeugels en achterwiel. Alsof iemand mijn rem indrukte", beschreef Froome.

"Ik moest stoppen en het losmaken voordat ik verder kon. Dat was het moment dat Nibali helaas besloot aan te vallen", aldus de Brit.

Froome had geen goed woord over voor de actie van de Italiaan, die door zijn solozege van de zevende naar de vierde plaats klom in het klassement.

"Persoonlijk vond ik het onsportief. Hij kon de hele klim aanvallen, maar koos voor het moment dat ik een probleem had. Ik zou zelf nooit een klassementsrenner op die manier aanvallen."

Poels

In de slotfase van de etappe naar La Toussuire verloor Froome wat tijd op de nummer twee van het klassement, Nairo Quintana. Zijn voorsprong op de Colombiaan is nog 2.38.

Met name Wout Poels liet zich vrijdag zien als helper van Froome. "Hij heeft het echt fantastisch gedaan en was als enige nog bij me in de tweede helft van de etappe", aldus de klassementsleider.

"Hij is een heel goede klimmer en hij kwam mee met de toppers. Hij heeft een prachtrit gereden. Op heel veel momenten heeft hij me enorm geholpen."

Zaterdag staat er nog een Alpenrit op het programma met de finish op Alpe d'Huez. Zondag rijdt het peloton naar Parijs.