Robert Gesink kijkt met een tevreden gevoel terug op de negentiende etappe van de Tour de France waarin hij als achtste over de finish kwam.

"Er werd vanuit het vertrek al volle bak gereden, maar ik zat er steeds goed bij'', aldus de renner van Lotto-Jumbo tegenover de NOS.

"Ik ben wel aardig gaar. Het is ook wel balen dat ik het laatste sprintje niet kon winnnen", doelde hij op zijn finish in een groepje met onder meer Bauke Mollema. "Dat had ik namelijk wel verdiend, vind ik."

De 29-jarige Gesink was zijn ploegmaat Steven Kruijswijk dankbaar. Al vroeg in de derde Alpenetappe maakte hij deel uit van de kopgroep, maar hij wachtte vervolgens op Gesink om hem te kunnen helpen in de eindfase. 

"Ze gingen vandaag vroeg, daardoor was ik een beetje over mijn theewater en dan zat ik de hele tijd te rijden als een malle. Steven kon meer eigen tempo rijden, dus daar had ik zeker wat aan. Hij heeft superwerk gedaan."

Zesde

Uitiendelijk kwam Gesink op 2.26 minuten achterstand op ritwinnaar Nibali over de meet op de top van La Toussuire. De Italiaan gaat de Nederlander daardoor voorbij in het algemeen klassement, maar Gesink blijft zesde omdat Geraint Thomas door een slechte rit wegvalt uit de top tien.

"Dat is top. Van Nibali zagen we het aankomen, daar hebben we al paar dagen over gesproken. Hij is toch de Tourwinnaar, dus dat is geen grote schande. Verder houd ik stand en doe ik het goed."

Zaterdag wacht de laatste Alpenrit met onder meer de Alpe d'Huez, waar veel Nederlandse fans zullen zijn. Gesink kijkt ernaar uit.

"Het lijkt me fantastisch om door de Nederlandse bocht te rijden. Daar kijk ik echt naar uit, maar eerst wil ik nog een beetje slapen."

Kruijswijk

Voor Kruijswijk was het logisch dat hij wachtte om Gesink te helpen, hoewel hij anders wellicht voor de dagzege had kunnen gaan.

"Robert rijdt weer een goede koers en dan is het goed. Ik hoorde dat ik moest wachten en dan wacht ik ook. Het verschil was te klein en dan is het gokken. Twee minuten voorsprong was te weinig", beschreef Kruijswijk de voorsprong die hij had op de groep favorieten, waaruit Nibali vervolgens demarreerde.

"We zagen al een beetje aankomen dat Nibali scherp was en wisten dat hij iets van plan was. Ik had een goede dag en dat is prettig met het oog op morgen."