Het Astana van Lieuwe Westra heeft deze Tour de France weinig geluk. De Fries is zelf herstellende van een val en zag teamgenoot Jakob Fuglsang donderdag van de weg gereden worden.

"Ik heb het idee dat het allemaal tegen zit. Het moet dit jaar kennelijk zo", zegt Westra tegen NU.nl. Fuglsang was op weg naar de bergtrui toen een motor met een fotograaf hem ten val bracht.

"Zelf viel ik woensdag op mijn heup en rug, dat kon er ook nog wel bij. Dat was echt een harde knal, maar hij werd gewoon van de fiets gereden. De bergtrui wordt hem ontnomen, alleen hij is hier de dupe van."

Westra zag regerend Tourwinnaar Vincenzo Nibali in de eerste twee weken ook geen goede indruk maken. De Italiaanse kopman van Astana verbetert zich wel, maar is ver verwijderd van een podiumplaats.

Stapelgek

Daarbij had Westra donderdag voldoende te klagen over een 'stoorzender' in het peloton. "Ik moest op een heel lullige manier afhaken uit de voorste groep. Er is één man die dit jaar elke keer gaten laat vallen."

"Daardoor liggen we ineens een minuut achter met honderd man. Ik noem geen namen, maar hij rijdt in dat rooie shirt van Cofidis. Ik word er stapelgek van. Stuur dan uit en ga niet iedereen vijf minuten ophouden. Als je niet durft, laat iedereen voorbij en sluit achteraan."

"Ik was zo gefrustreerd dat ik uit die groep weg ben gesprongen en alleen omhoog ben gereden. Ik kom nog op twintig minuten binnen van de winnaar, dus dat is aardig gegaan. Ik heb een hoop groepjes en renners ingehaald."

Over de laatste twee Alpenritten maakt Westra zich dan ook geen enkele zorgen. "Dat komt wel goed. Ik moet alleen betere benen hebben dan bij de start, want die was meteen bergop niet te doen nu."