Luca Guercilena denkt dat Bauke Mollema in de komende jaren naar een hoger niveau toe kan groeien in de Tour de France.

"Er is nog ruimte voor verbetering en dan denk ik vooral aan sneller kunnen reageren op aanvallen van renners als Quintana of Contador", aldus de teambaas van Trek tegen NU.nl.

De 28-jarige Mollema staat momenteel negende in het algemeen klassement en gezien de grote verschillen rond zijn positie lijkt dat zo te blijven.

"De droom was top vijf, maar gezien de moeilijkheidsgraad van deze Tour is dit goed. Het is niet te vergelijken met de afgelopen twee jaar."

Fout

De Groninger werd in 2013 zesde en vorig jaar tiende. Er leek een achtste plek aan te komen, maar die verspeelde Mollema woensdag aan Mathias Frank.

"Dat was een fout van ons. We zijn pas gaan rijden toen het verschil met de kopgroep van Frank al veel te groot was. Als we dat eerder hadden gedaan, ging het tempo geleidelijk omhoog en had Bauke nog energie gehad."

​Mollema klaagde na afloop dat de tempoversnellingen hem te machtig waren. "We hebben die keuze gemaakt en daar neem ik de verantwoordelijkheid voor. Uiteindelijk maakt achtste of negende niet heel veel uit, maar ik had het liever op een andere manier zien gebeuren."

Gezien de verhoudingen tussen de klassementsrenners lijkt Mollema zijn plek gevonden te hebben, maar Guercilena gelooft dat het beter kan. "Daar gaan we aan werken. Dat hebben we met de tijdrit al gedaan, maar dat konden we helaas niet tonen. Wellicht in de toekomst."