Nairo Quintana acht de Tour de France-etappe van donderdag niet zo geschikt voor een aanval op de positie van geletruidrager Chris Froome.

De achttiende rit telt liefst zeven beklimmingen die meetellen voor het bergklassement, maar de top van de zwaarste berg (de Glandon) ligt op ongeveer veertig kilometer van de aankomst in Saint-Jean-de-Maurienne.

"Het wordt donderdag heel lastig om iets te proberen. De etappe van vrijdag ligt me wat dat betreft veel beter. Dan hebben we de hele dag zware cols met ook nog eens een aankomst bergop", aldus de 25-jarige Quintana in gesprek met Biciciclismo.

"Ook Alpe d'Huez is lang en zwaar, zaterdag is er dus ook nog een kans om de strijd aan te gaan. In elk geval zal ik eerder moeten aanvallen om het Froome misschien moeilijk te maken."

De renner van Movistar demarreerde in de etappe van woensdag een paar keer, maar hij slaagde er niet in de 30-jarige Brit te lossen.

"Ik blijf het sowieso proberen, ook omdat ik zie dat zijn ploeg iets minder lijkt. Het was in elk geval geen slechte dag voor ons. Alejandro Valverde steeg naar de derde plek en in het ploegenklassement staan we nog steeds bovenaan."

Quintana heeft een achterstand van 3.10 minuten op Froome, die al bijna twee weken het klassement aanvoert.