Chris Froome is blij dat hij woensdag een hectische etappe goed door is gekomen, maar beseft dat er nog zware dagen komen.

De geletruidrager werd in de eerste Alpenetappe een aantal keer op de proef gesteld door zijn concurrenten, maar verloor geen tijd op zijn naaste belagers.

"Er gebeurde vandaag veel met het uitvallen van Tejay van Garderen, de val van Alberto Contador en alle tactiek in het begin van de etappe", aldus Froome op de website van Team Sky.

De Brit merkte dat vooral Nairo Quintana, de nummer twee van het klassement, de aanval had geopend. De kleine Colombiaan probeerde het met hulp van Movistar-ploegmaat Alejandro Valverde.

"Nairo joeg me op en testte me, dat voelde ik vooral in de laatste kilometer. Hij wilde kijken of ik in staat was te reageren, maar ik voel me goed deze rit, dus ik kon het. Ik hoop dat ik de komende drie dagen op mijn fiets blijf zitten en er zo goed mogelijk door kom."

Lastig

In de resterende drie Alpenritten verwacht Froome dat zijn concurrenten, en dan met name Quintana en Valverde die respectievelijk tweede en derde in het klassement staan, het hem nog lastig zullen gaan maken.

"Ik verwacht dat mijn concurrenten blijven aanvallen. Er komen nog drie heel zware etappes voordat we naar Parijs gaan en vooral Movistar zal het gaan proberen."

Froome merkt dat hij in een luxepositie zit. "Ik wil niet zeggen dat mijn concurrenten wanhopig zijn, maar ik zie dat ze meer risico gaan nemen. Volgens mij is het alles of niets voor ze."

Quintana geeft 3.10 toe op Froome, de achterstand van Valverde op de klassementsleider is 4.09. Nummer vier Geraint Thomas, ploeggenoot van Froome bij Sky, geeft 6.34 toe.