Giant-Alpecin ziet de ritzege van de Duitser Simon Geschke in de eerste Alpenrit als een beloning voor het goede optreden van de ploeg in de Tour.

Geschke soleerde naar de zege op de Col de Pra Loup en bezorgde Giant daarmee de eerste etappezege in deze Ronde van Frankrijk.

"Hij heeft er al een paar dagen voor gevochten. Een overwinning past bij deze Tour", toonde ploegleider Rudi Kemna zich verheugd tegenover de NOS.

"Dit is echt een prachtige prestatie. We rijden goed en doen overal mee. Dit maakt het compleet."

Succes bleef tot dusver uit voor Giant. Tom Dumoulin moest, met kans op de gele trui, al vroeg in de Tour opgeven na een valpartij. Daarnaast greep het met sprinter John Degenkolb een paar keer naast een ritzege.

Prachtig

Ook ploegleider Marc Reef kon zijn geluk niet op. "Wat een geweldige dag. Dit is ongelooflijk. Simon reed een fantastische etappe, de manier waarop hij won was prachtig."

"Het duurde lang voordat er een groep weg was en er waren veel sterke renners mee. Sommigen stonden vrij hoog in het klassement, dus het was de vraag of de vluchters de ruimte zouden krijgen."

Reef kan de prestatie van Geschke maar amper geloven. "Het is niet te bevatten dat we een etappe als deze hebben gewonnen in de Tour. Ik heb er geen woorden voor."

De Kort

Koen de Kort had niet gerekend op het kunststukje van zijn Duitse ploegmaat, erkende hij na de finish.

"Maar we hebben wel altijd vertrouwen gehouden dat de overwinning zou komen'', zei hij over de eerste zege van Giant-Alpecin in deze editie van de Ronde van Frankrijk.