Robert Gesink en Wilco Kelderman zullen volgende maand in tegenstelling tot vorig jaar niet meedoen aan de Vuelta á España.

De renners van Lotto-Jumbo kiezen na de Tour de France voor een ander programma waar de Ronde van Spanje niet in past.

"De Vuelta is te veel van het goede", zegt Kelderman, die in 2014 nog veertiende werd in het eindklassement van de Vuelta, tegen NU.nl.

De klimmer kampt in de Tour met rugklachten na een zware val in de eerste week. "Ik moet eerst hiervan herstellen, rustig mijn rug laten behandelen en dan de draad weer oppakken."

"Ik ga in ieder geval de Clasica San Sebastian en de Eneco Tour rijden. Er zijn nog meer wedstrijden die me liggen, het seizoen is nog lang zat. Ik wil er nog wel wat moois van maken, met zo'n Tour wil ik niet eindigen."

Ten Dam

Gesink moest de Vuelta vorig jaar vanwege privé-omstandigheden als nummer zeven van het klassement verlaten. Dit keer past de rittenkoers niet in zijn programma. "Nee dank je, dat zou een beetje te veel zijn."

"Ik rijd de Ronde van Polen en zoals het er nu op staat de World Tour-wedstrijden in Quebec en Montréal, het WK ploegentijdrit en de Ronde van Lombardije", zegt de huidige nummer zeven van het klassement in de Tour.

De Vuelta wordt dit jaar van 22 augustus tot en met 13 september verreden. Laurens ten Dam, teamgenoot van Gesink en Kelderman, heeft al aangegeven wel aan de start te staan in Puerto Banús. Daar begint de ronde met een ploegentijdrit.