Volgens Warren Barguil was Tejay van Garderen de schuldige van de botsing tussen hem en Geraint Thomas in de slotfase van de zestiende etappe.

Thomas viel in een afdaling, na een botsing met Barguil. De Brit van Team Sky raakte met zijn hoofd een elektriciteitspaal en viel vervolgens in een geul.

Barguil kwam na afloop van de rit boos aan bij de camper van zijn ploeg Giant-Alpecin. "Wat deed die Van Garderen daar allemaal? Hij duwde mij gewoon", zegt de Fransman tegen medewerkers van de wielerformatie.

Niet veel later gaf de nummer tien van het algemeen klassement tekst en uitleg aan de media. "Ik was ontzettend bang. Ik dacht echt dat ik rechtdoor zou rijden. Net voor de bocht raakt Van Garderen me aan mijn schouder."

"Net op het moment dat ik ging remmen, gleed mijn hand zo weg. Dan kan je één à twee seconden niet remmen. Pas helemaal op het einde lukte dat opnieuw en raakte ik vol Thomas."

"Ik wil me bij deze excuseren, het was per ongeluk. Ik wil op die manier geen concurrenten uitschakelen."

Bekijk nieuwe beelden van de botsing tussen Thomas en Barguil:

Thomas

Thomas kwam met de schrik vrij en verloor uiteindelijk 38 seconden op de groep met klassementsrenners. "Die paal heeft gelukkig mijn val gebroken."

"Een toeschouwer heeft me daarna naar boven getrokken. Blijkbaar houden enkele Fransen toch nog van ons", grapte Thomas bij Sporza.

"Ik heb een nieuwe fiets gekregen en ben aan de achtervolging begonnen. Hoe ik me nu voel? Slecht, maar dan vooral over mijn tijdsverlies.''